Jeugdstrafrecht


Door het kantoor wordt bijstand verleend in veel jeugdstrafrechtzaken. De advocaten en juristen van het kantoor vinden het belangrijk dat de jongere zich begrepen voelt. Het kantoor staat altijd open voor alle vragen op het gebied van jeugdstrafrecht.


Het kantoor staat jongeren bij met aandacht voor het kind. Minderjarigen in de leeftijd 12 tot 18 jaar worden in beginsel volgens het jeugdstrafrecht vervolgd. In de leeftijdscategorie van 16 tot 23 jaar gelden flexibele grenzen. Aan 16- of 17-jarigen kan onder omstandigheden een volwassenensanctie worden opgelegd. Aan 18 tot 23 jarigen kan een jeugdsanctie worden opgelegd. Dit wordt ook wel het adolescentenstrafrecht genoemd. Thijs Geerdink Advocatenkantoor heeft veel kennis en ervaring in jeugdstrafrechtzaken.


Het jeugdstrafrecht geldt als een specialisme binnen het kantoor. Zo draait mr. Geerdink piketdiensten speciaal voor het jeugdstrafrecht. Ook buiten de piketdiensten om wordt zijn rechtsbijstand veel verzocht.

Jeugdstrafzaken van mr. Geerdink die aandacht van de media hebben gehad, zijn onder meer de ‘Den Hamse steekpartij’ en de ‘Wierdense opa-moord’.


Mocht u vragen hebben over het jeugdstrafrecht, neem dan contact met ons op. In gevallen van spoed (ook in het weekend) is mr. Thijs Geerdink bereikbaar op: 06-10094709 (ook per WhatsApp).