CBR en rijbewijs

Besluit van het CBR ontvangen? U kunt mogelijk in bezwaar!


Heeft u een besluit van het CBR ontvangen? Wordt u verplicht een cursus te volgen of mee te werken aan een onderzoek naar uw rijgeschiktheid of rijvaardigheid? Of erger nog, is uw rijbewijs geschorst of ongeldig verklaard?

Het CBR kan verschillende maatregelen met betrekking tot uw rijbewijs opleggen. Deze bestuursrechtelijke maatregelen worden apart opgelegd naast een (eventuele) strafrechtelijke procedure. Dit zijn twee gescheiden procedures. Het CBR kan bijvoorbeeld u verplichten tot het volgen van Educatieve Maatregel Alcohol (EMA-cursus), het ondergaan van een psychische test of het meewerken aan een onderzoek naar uw rijvaardigheid of rijgeschiktheid. Een cursus of onderzoek kost veel geld. Een besluit van het CBR kan verstrekkende gevolgen hebben. Het CBR kan bijvoorbeeld uw rijbewijs ongeldig verklaren.

Thijs Geerdink Advocatenkantoor begrijpt dat uw rijbewijs belangrijk voor u is. Om de mogelijk ingrijpende gevolgen van beslissingen van het CBR te voorkomen, is het van belang dat u snel contact opneemt met de advocaten en juristen van Thijs Geerdink Advocatenkantoor. Zij hebben gedegen kennis en ervaring op dit terrein en weten welke stappen gezet kunnen worden om de kans op teruggave van uw rijbewijs te vergroten.