Team

Over mr. m.p. (mARCEL) sMIT

In 1987 is Marcel afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groning (RUG) in de richtingen Nederlands recht en Ondernemingsrecht. Na zijn studie heeft Marcel nog als AIO gewerkt bij de vakgroep Algemene Rechtswetenschap aan de RUG. Aansluitend is Marcel in 1989 overgestapt naar de praktijk en is hij als jurist gaan werken bij Interpolis in Tilburg. 


Bij deze rechtsbijstandsverzekeraar heeft Marcel zich gespecialiseerd in het arbeids- en sociale zekerheidsrecht en het civiele recht. Na twee jaar is Marcel in de advocatuur gestart, waar hij van 1991 tot 2022 in de sociale advocatuur heeft gewerkt bij een kantoor in Almelo. Sinds april 2022 is Marcel werkzaam als advocaat bij Thijs Geerdink Advocatenkantoor.


In de loop der jaren heeft Marcel zich verder gespecialiseerd in het arbeids- en sociale zekerheidsrecht, en heeft hij zich ook toegelegd op het (jeugd)strafrecht, jeugdrecht, personen- en familierechter (ook bewind en curatele) en het psychiatrisch pati├źntenrecht. Verder behandelt Marcel civiele zaken, waaronder verbintenissenrecht en consumentenrecht, en het schuldsaneringszaken (WSNP). Ook staat Marcel cli├źnten bij in het kader van het (jeugd)strafpiket en het psychiatrisch pati├źntenrecht. 


Marcel is bereikbaar op: Tel:074-2650080 of 06-51392522. E-mail: m.smit@tgadvocatenkantoor.nl